Kirurgiske behandlinger

Hos Dyrlægehuset Hørsholm, udfører vi mange former for operationer. De mest almindelige - kastration og sterilisation af hund og kat - er beskrevet længere nede på siden.

Når dit kæledyr skal opereres, foregår dette altid i fuld bedøvelse, for at sikre at patienten ikke føler angst eller smerte og ligger stille under indgrebet.

Modtagelse af dyr til operation.
Når du afleverer dit kæledyr til operation, vil dets almene sundhedstilstand blive kontrolleret. Dette betyder, at der vil blive lyttet til hjerte og lunger, og spurgt til dyrets almene sundhedstilstand.

Hunde får herefter en indsprøjtning - præanæstesi- som får dem til at slappe af og blive rolig.

Fuld bedøvelse.
Fuld bedøvelse vil sige, at dyret under kontrollerede forhold mister bevidstheden, bliver rolig og afslappet og er uden smerteopfattelse.

Mindre operationer udføres i injektionsnarkose eller lokal bedøvelse, mens større operationer udføres i kombination af injektions- og inhalationsnarkose. Ved injektionsnarkose får patienten en indsprøjtning direkte i blodbanen - som regel i forbenet - eller i muskulaturen, mens inhalationsnarkose betyder, at patienten får et medikament i luftform gennem en plastslange i luftrøret.

Under narkosen er patienten konstant overvåget.

Er bedøvelse farlig?
Generelt er det ikke farligt, men der er altid en lille risiko, for at der kan gå noget galt. Bedøvelsen er sjældent det, der er mest kritiske, da der er mange ting, der kan kontrolleres og justeres.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.